Monday, February 21, 2011

thanks abg b0b rizal!!!

Posted by atie at 11:13 PM 0 comments
arini terasa tsgtla boring.. 2yg pas smyg subuh xtido da.. kalo x jgn harapla.. kuikui.. tibe2 lak rindu kenangan ms kj dolu..he..

then bukak laptop trus tgk gmbar farewell yg mmg bes sgt:-)

terdengar alunan muzik lagu perpisahan..
lalalala lalalala.....blabla..
aku pun xigt lagu pe yg dinyanyikn tp sayu sgt.. mula2 cm xbpe 'feel' tp bila lagu nk abis br trase 'feel'..
sdey sgt cm ni mlm terakhir aku ngn dorang..

sori sesangat kt kengkawan coz aku dtg lmbt mlm tu..
yela org yg diraikn dtg lmbt.. "konon" hehe..
taula korang dh 2x round mkn kn2..huhu..

mkn mlm tu mmg tersgtla best..
mkn free tp srius aku mkn xla bnyk sgt..
trase sgt pasni da xde mkn2 mcm ni dah..
mkn ala kadar je mlm tu..:-p

n mlm tu tercapai gak hasrat aku suh dorang nyanyi lagu favrot aku..
pe lagi~~~'baik2 sayang'..
mmg bes coz 1st time ade org nyanyi ms aku ngh mkn..huhhu.. beshhh bangat sehh..
mlm tu gak kitorg celebrate anniversary my boss~~
Pn sazaliah n en alias..mmg romantik..
siap nyanyi lagu "beautiful sazilah" lagi..
memang terharu kalo aku jd kak saz la..hehe..

tq sgt2 abg bob rizal~~~sponsor for my farewell ni..
mudah2an Allah panjangkan umurnya n murahkan rezeki n
semoga dipercepatkan jodoh hendaknye..AMIN!!!
tq kat sume yang join especially kykin...he..mst pelik kan???
saje je..kat adik, zana, amal, ainy; abg ham, abg bob,
abg bob rizal of course, kak saz n abg lias..

nanti kalo mkn grand2 cm ni jgn lupe ajak atie ek???
he.. entah bile agaknye ek...
InsyAllah panjang umo kite jumpa lagi..:=)

serius nk uppoad pic mlm tu tp xlehla..
next entry la ek.. tenet xmengizikan..<.>

bubye!!!

Saturday, January 22, 2011

Congrats~~~new baby born

Posted by atie at 12:45 PM 0 comments
da lame xonline, so pg tu teringin nak online..
bukak je facebook, aku terbace 1 artikel along epol:


Saiful Bahri Hasmar

salam kpd smu sahabat dan rakan2...isteri sy tlah slamat melahirkn baby girl pda hari rabu 19/01/2011 jam 1.28 pm..ALHAMDULILAH smuanya slamat..

Alhamdulillah sumer selamat..
yang penting baby n ibunye pun sihat..
baby tu dahla comel pastu tembab..
da macam zaki plak..

baby sekarang memang tembam2 kot kan..:p

xsabar nk tgk...nexwik balik kg rsenye..
lehla tgk...:)

Congrats to mis maney coz da jadi mak ngah skrg...
kenala selalu dukung baby ek...
taun ni nak kawen kn...
mane tau rezeki awal..:P

layan dulu pic baby kat bawah ni k..

alololo..matenye sepet..

tembam sgt..geram je tgk kn???

bubye...:-)



Welcome 2011

Posted by atie at 4:23 AM 0 comments
Welcome...
Dis year umur da meningkat n insyaAllah pemikiran pun meningkat..
agaknyela..huhu..
Awal tahun ni memang satu cabaran tuk aku..
satu persatu terjadi dlm idup aku..

Pada hari rabu, 5hb Jan 12.30 pg mak aku call..
suh kami adik beradik balik ke kg..
mak cakap ayah tiri aku da meninggal dunia..
Aku baru je dtg tengok ayah tiri aku ari isnin tu..
tak sangka Allah lebih sayangkan dia..
Masa tu aku kt Shah Alam..
Patutah malam tu aku tiba2 terjaga..
sebenarnye aku mmg da plan nk mc esoknye..
disebabkan terlalu penat dduk dlm bus..
semata2 nak renew rapid pass nye pasal..
xsangke plan aku menjadi..
Bukan diminta tapi dah takdir,
org yg pergi tetap pergi..
yang hidup mesti teruskan hidup..
memang terlalu sedih sbb ayh tiri aku mmg terlalu baik..
arwah layan kami adik beradik macam anak die sendiri..
sampaikan aku terpaksa ambil cuti 3 hari berturut2..
xsampai ati nak tinggalkan mak sorg2 kat umah..
selamalah kak ngah aku ade..
dapatlah temankan mak tuk sementara..
thanx kak ngah..:-)

Aku paling kesian kt mak..
selama ni ade yang tolong jaga mak..
tengok2kan mak..tapi skg xlagi..
malam tu aku da pikir masak2 pe aku patut wat lepas ni..
and dats only d right decision..
memang ramai yang bantah..
ade gak yang setuju..
aku je satu2nye anak perempuan..
dan aku xkisah pe org nak ckp..

sape2 yang terbaca blog ni harap dapat sedekahkan surah Al-fatihah..
Al-fatihah..
(TQ)

okeh xmo sedey2 lagi..
Selamat tahun baru n hope semua yang diazamkan
tuk tahun ni menjadi hendaknya..

AMIN!!!

Wednesday, December 15, 2010

~mungkin sampai disini~

Posted by atie at 7:37 AM 0 comments
Teringat balik masa mule2 aku n my b start kenal dulu..
Malam tadi mungkin tu yang terakhir bagi kami..
maybe dulu n sekarang xsame..
sekarang masing2 da kenal perangai masing2..
jauh tu maybe salah satu reason jadi mcm ni..
tp 1 je aku xpuas ati kenapa die xhargai ape yg aku cube buat..
orang ckp susah nk phm perangai lelaki ni...
that's true ok..

Aku pun malas nak cari salah sape2..
aku pun de slh..
n setiap manusia tu xde yg perfect..
aku phm pe yg da jadi mesti de hikmahnye..

So hayatilah lirik kat bwh ni..

"Life must go on"

Sitting alone in the cold of the night
You're trying to find what you need to survive
You're so afraid
You can't go

Left in the silence that tears at your heart
They only remind you how broken you are
You've lost your way
But hope is not gone
'cause the Sun always sets
The moon always fallsIt feels like the end
Just pay no mind at all
Keep rollin
'Rollin'
Life must go on

Do you remember and long for the past?
Love was eternal
And joy seemed to last
YesterdayForever is gone
'cause the Sun always sets
The moon always falls
It feels like the endJust pay no mind at all
Keep rollin
'Rollin'
Life must go onIt must go on

We have our misfortunes
The darkest of days
We must endure and keep strong
Just look to the morning
The promise awaits
And know that this life must go on
And the Sun always sets
The moon always fallsIt feels like the end
Just pay no mind at all
Keep rollin
'Rollin'
Life must go on

And the Sun always sets
The moon always falls
It feels like the endJust pay no mind at all
Keep rollin'
Keep rollin'
Life must go on
It must go on
Life must go on
Life must go on

When you're feeling alright?
So you keep rollin' onKeep rollin' on
With your heart you'll be safe?
Life must go onLife must go on
So you keep rollin' on
Keep rollin' on

Tuesday, November 23, 2010

Bosan sudah~~~

Posted by atie at 7:18 AM 0 comments
hahahah 25x...
1st nak gelak kn diri seniri coz malas sgt nak tukar wallpaper blog...
sbnrnye bukan malas tp terlebihla mls n aku pun xde ms nak online..
kesian kn tp nk wat cane bb pun xde..
abg aku da amek tp xpe yg penting die byr stiap bulan...:P

bosan ssssesangat bila bukak blog tgk bnde same...
aku rase aku kena amek seminggu tuk godek2 blog ni bg bes ckitla..
skrg ni xbes pun:(..hohoho..

nantikan kemunculan....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
U.L.T.R.A.M.A.N hahahaaaaa......
wa lawak saje...:)

Monday, November 8, 2010

AP Family Day at Eagle RAnch,PD..

Posted by atie at 7:20 AM 0 comments

Sabtu n ahad lepas, section aku-acc payable de wat family day kat PD..
Nak dijadikan cerita khmis tu aku da apply cuti awal2..
Jumaat tu da memang cutikan..
Member aku msj bgtau kena de kat Proton kul 7.30 pg coz nk gerak awal la konon..
Aku sampai kul 6.40 pg cam2la... sorang pun xde..memang aku anginla...
ckp awal tapi sampai kul 8 baru bpe kerat je yang sampai..
aku ngan adik tumpang kak kykin..

Pagi tu gerak dlm kul 9pg..
Yang besnye kitorang de treasure hunt sepanjang jln nk ke PD..

Align Left

marshall yang mengiringi kitorang sampai toll elite..thnx Club Lekir..

Treasure hunt start dari Proton ke Port Dickson..

soalan yang dorang bagi memang ntah pape (dalam erti kate susahla...=p)

dgn tulipnye yg salah...kitorang jadi sesat...

dahlah ikut jln jauh sgt sebab check in kan kul 3ptg...

Last check point kat Eagle Ranch kitorang sampai dlm kul 2.30 ptg cm2..

Ptg 2 tdo sampai kul 5 baru kuar g jln2 area eagle ranch..

Bilik die memang unik lain dari yang lain..


Malam 2 kitorang dinner n de karaoke, lucky draw n winner tuk treaseure hunt..

Tema tuk mlm 2 red indian ngn koboi..So, kitorang nk save budget plihlah red indian..



ala-ala koboi...ni pun pinjam topi ainy=p
hadiah yang dimenangi-treasure hunt n hadiah peserta paling cute=p


Memang kelakar tapi jadi perhatian coz kitorang ber3 je ala2 red indian...
tuk treasure hunt kitorang dpat no 5 n hadiahnye confirm besar....
Hadiah lucky draw tahun ni mmg bes giler siap de handycam, mp4, filter air n mcm2 ado...

Thursday, October 28, 2010

sad mood :(

Posted by atie at 2:53 PM 0 comments
bila dah tension pe kj pun xjadi..
aku rase tension, sdih n geram pun ade ..
nak luahkan kt sape pun xtau..
dalam minggu ni aku dapat berita yg slh sorg akak yg aku rapat nak pindah ke department lain..
so sad:(((
tapi nak wat cane kan 2je yg leh naikkan career development die..
sdey sgt coz slame ni pegi mane2 pun aku mst ngn die..
even kalo g solat sorg2, mst ramai yang tanye mane lagi sorang..huhu..
tapi kalo jadi die rasenye lagi sdey coz boss kitorg pun xnk lepaskan die..
xtau pe yg boss aku xleh idup tanpe die..
nk dikatekan boss kitorang lelaki bukan..pompuan..

mmm... mintak2la kak kyn xjadi transfer..
nanti aku boring sorang2 xdpt nk g bank same.lepak2...
mud sdeyyy>>>>:(


 

~~DeAr DiArY~~ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei